Suzuki Marine bestverkochte buitenboord-motormerk
Persbericht

Suzuki Marine bestverkochte buitenboord-motormerk

Suzuki Marine bestverkochte buitenboordmotormerk van Nederland in 2021

Suzuki Marine is voor het veertiende jaar op rij het populairste buitenboordmotormerk van Nederland. Dankzij innovatieve technieken, een zeer hoge betrouwbaarheid, sterke prestaties en een laag verbruik blijven Suzuki buitenboordmotoren groeien in populariteit.

  • Suzuki populairste buitenboordmotormerk van Nederland in 2021
  • Sloepen en Tenders afgelopen jaar onverminderd populair
  • Suzuki DF30A (30pk) en DF60A (60 pk) sterk vertegenwoordigd

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Suzuki levert in Nederland een zeer uitgebreid gamma buitenboordmotoren. Van de DF2.5A met 2,5 pk tot en met de 350 pk sterke DF350A heeft Suzuki een motor voor elke watersportliefhebber. Al vanaf de DF9.9B met 9,9 pk heeft elke Suzuki buitenboordmotor standaard injectie. Ook beschikken motoren vanaf de DF9.9B over het geavanceerde Suzuki Lean Burn Control waarmee brandstof wordt bespaard bij lagere toerentallen en constante snelheid. Lean Burn Control is onderscheiden met de prestigieuze NMMA Innovation Award

Nimarine_RIB_410_Suzuki_DF50

Sloepen en Tenders

De Suzuki DF30A (30pk) en Suzuki DF60A (60 pk) zijn net als in 2020 sterk vertegenwoordigd in de jaarcijfers van 2021. Carlo van Boven, Sales Manager Suzuki Marine: “Sloepen en Tenders zijn ook in 2021 onverminderd populair gebleven. Dat zagen we ook in de aantallen van de populaire DF30A en DF60, die niet alleen vaak achter de boot worden geplaatst, maar door hun compacte formaat ook ín de boot geplaatst worden. Deze motoren vormen een perfecte combinatie met een sloep, waardoor je zorgeloos en zuinig vaart.”

DF60.jpg
2021_Suzumar_ALU_DF6.jpg

Bestverkochte motor

De bestverkochte motor in 2021 was de DF6A. De 6 pk sterke buitenboordmotor – die in het wit en het zwart leverbaar is – levert zeer goede prestaties en is tegelijkertijd heel handzaam. Met een gewicht van slechts 23,5 kilogram en een handig kantelsysteem voor extra gebruiksgemak is de motor perfect geschikt voor de – in toenemende mate – populaire kleine boot of opblaasboot.

Sterke dealerorganisatie

Geordy Bloem, Algemeen Directeur bij Suzuki Nederland: “Om ook in 2021 marktleider te worden, is een prestatie waar we enorm trots op zijn. Zo’n resultaat bereik je natuurlijk gezamenlijk. Ik ben enorm trots op de passie en gedrevenheid van onze professionele dealerorganisatie en het team van Suzuki Nederland. Het motiveert onze gehele organisatie om uiteindelijk volgend jaar de grote mijlpaal van ‘15 jaar marktleider’ te behalen.”

Download persbericht en beeldmateriaal