Testverslag

Boottesten test Suzuki DF350: nieuwe V6 met stuurintegratie

Cayman 38 11

"In Baveno, Italië, werd de nieuwste Suzuki motor gepresenteerd, de DF 350 AMD. Het is een upgrade van het oude topmodel, de 350 pk V6. Boottesten ging het Lago Maggiore op met drie verschillende boot-motorconfiguraties. Daarbij werden ook de eigenschappen duurzaamheid, betrouwbaarheid, bedieningsgemak en prestaties van de nieuwe zescilinder beoordeeld. Laten we even precies zijn, Suzuki lanceerde in Italië twee nieuwe motoren met als basis hetzelfde V6-blok. Als DF 300 BMD levert deze 300 pk aan de schroef, maar gechipt en getuned als DF 350 AMD is dit blok goed voor 350 pk.

De 300 BMD van 300 pk wordt vooral ingezet voor professionele doeleinden en wordt nu nog niet in Nederland op de markt gebracht. De 350 AMD is een echte vernieuwing ten opzichte van het oude Suzuki topmodel en niet alleen een wijziging op details. De motor is het uitgebalanceerde resultaat van de pogingen om de maximale prestaties bij minimale emissiewaarden en een zo gunstig mogelijk brandstofverbruik uit het 4,4 liter blok te halen.

Met de nieuwe V6 motoren van 300 en 350 pk heeft Suzuki reuzenstappen gemaakt. De motoren laten zich soepel inschakelen, zijn gemakkelijk te onderhouden en bieden jaloersmakende prestaties. Mede dankzij het drive-by-wire besturingssysteem en de joystick optie is deze generatie topmotoren klaar voor een duurzame, gebruiksvriendelijke toekomst. "

Lees meer

Cayman 38 25
Cayman 38 18
Cayman 38 7