Testverslag

Boottesten test Ranieri Soverato met Suzuki DF60

Suzuki_DF60_Ranieri_Soverato_545_4

"Consoleboten zijn populair, omdat ze veel ruimte en vaarplezier bieden tegen een bescheiden prijs. Op een consoleboot kun je door de keuze van de buitenboordmotor zelf bepalen hoe hard je wil varen en in wat voor soort vaaromgeving. De boten van Antonio Ranieri voegen daar nog wat pluspunten aan toe: chique design en sportief vaargedrag. Zoals blijkt uit deze test van de Ranieri Soverato 545 met Suzuki DF 60.

De geteste Soverato 545 is vanwege de grote binnenruimte, de stabiliteit en de betaalbaarheid een groot verkoopsucces.

Achter de Ranieri Soverato 545 hangt een Suzuki DF 60, een driecilinder, 941 cc blok met elektronische brandstofinspuiting. Als enige 60 pk motor in haar klasse heeft deze dubbele bovenliggende nokkenassen met vier kleppen per cilinder. Ook is de 104 kilo zware motor voorzien van het geavanceerde Lean Burn Control, een techniek die de motoren veel zuiniger maakt. Voor het onderhoud is het fijn dat deze geen slijtgevoelige distributieriem heeft, maar een zelf-stellende distributieketting. Suzuki geeft zes jaar garantie op haar buitenboordmotoren en helpt bij het gunstig laten financieren van een nieuwe boot met een Suzuki buitenboordmotor. Dat kan dus ook bij deze Soverato.

De Ranieri Soverato 545 is een ruime, gemakkelijk te varen, degelijke consoleboot. De prijs van deze elegante Italiaanse consoleboot is helemaal compleet met Suzuki 60 pk en alle opties € 29.370. Vanwege de kwaliteit van de bouw en de afwerking is dat een concurrerende prijs."

Suzuki_DF60_Ranieri_Soverato_545_6
Suzuki_DF60_Ranieri_Soverato_545_5
Suzuki_DF60_Ranieri_Soverato_545_2