Testverslag

Boottesten test Corsiva 520 met Suzuki DF20A

Suzuki_DF20A_6

"Corsiva is een van de best verkochte merken sloepen en tenders van ons land. En dat is niet zo gek, want de boten staan bekend om de goede prijs—kwaliteitverhouding en het doordachte design. Wij testen op en rond het Veluwemeer de 520, een sloep-achtige consoleboot van 5 meter 20 lang. Vroeger was dit de Corsiva 520 Classic, nu heet de boot met doorlopende console 520 New Age.

Het achterste deel van de boot is gereserveerd voor de zwemtrap en de Suzuki buitenboordmotor aan de spiegel. Er passen Suzuki’s van 9,9 tot 40 pk achter en zo’n zware 40 pk motor kun je natuurlijk alleen laten monteren omdat dit een bijzonder sterk gebouwde boot is. Op de geteste Corsiva was een Suzuki DF 20 geïnstalleerd. Het gaat om een tweecilindermotor die de lichtste (48 kilo), maar ook de meest compacte in haar klasse is. Overigens zijn alle Suzuki’s vanaf 9,9 pk brandstof injectiemotoren. Door de moderne techniek zijn ze super betrouwbaar en zuinig. Deze motor won zelfs een prijs voor het extreem lage brandstofverbruik en dat is in deze tijd mooi meegenomen. Bij de motor kun je kiezen voor analoge meters, maar ook voor digitale. Die hebben het SDSM+ systeem waarmee je verbinding kunt maken met je smartphone. Op je telefoon kun je info ontvangen over je vaargedrag en de onderhoudshistorie van de motor. De meters geven in geval van een storing een QR code, waarmee een dealer op afstand een diagnose kan stellen. .

De Corsiva 520 New Age is een praktische en stabiele familieboot. De boot is uitstekend geconstrueerd en vormt een fijne combinatie met de moderne motor. De prijs begint bij €10.750 zonder de motor en de complete set die we hebben getest kost ongeveer €23.000. Daarmee is deze combinatie weer een mooi voorbeeld van de goede prijs-kwaliteit verhouding van Corsiva en Suzuki."

Suzuki_DF20A_1
Suzuki_DF20A_4
Suzuki_DF20A_5