Suzuki Rhino Club

Suzuki Rhino Club

SUZUKI RHINO CLUB

Suzuki steunt natuurbeschermer Tony Fitzjohn samen met zijn team in Tanzania om de zwarte neushoorn weer terug in het wild te brengen.

Bedreigde diersoort

De zwarte neushoorn wordt in zijn bestaan ernstig bedreigd. In Tanzania brengt natuurbeschermer Tony Fitzjohn samen met zijn team de zwarte neushoorn weer terug in het wild. Dat doet hij in Mkomazi National Park, een van de grootste beschermde ecosystemen in Afrika. Daar doet zijn team nog tal van andere werkzaamheden, onder andere voor de bedreigde Afrikaanse wilde hond. 

Stichting Suzuki Rhino Club

De verzorging en de opvang van de dieren in Mkomazi zijn kostbaar. Daarom hebben we in 2004 de Stichting Suzuki Rhino Club opgericht. De stichting ondersteunt Tony Fitzjohn financieel bij zijn werk.

Duurzame relatie met de rhino

Suzuki heeft vanuit de historie een speciale band met de rhino: de naam is gelinkt aan de 4x4-activiteiten van ons merk. We zijn begaan met het lot van de zwarte neushoorn en dragen heel graag bij aan de activiteiten van Tony Fitzjohn en zijn team. We ondersteunen op de volgende belangrijke punten: mobiliteit, veiligheid, watervoorziening (Mkomazi betekent namelijk ‘geen water’), educatie en leefomgeving.