Prijzen *nieuwe Swift* bekend
Persbericht

Prijzen nieuwe Swift bekend

Zuinigste handgeschakelde aandrijflijn op de Nederlandse markt

Suzuki maakt prijzen nieuwe Swift bekend

Suzuki maakt de Nederlandse consumentenprijzen bekend van de nieuwe Swift. De nieuwe Suzuki Swift blijft trouw aan het origineel en legt de nadruk op een rijke uitrusting, plezierige rijdynamiek, laag gewicht en een efficiënte en zuinige Smart Hybrid aandrijflijn.

  • Nieuwe Suzuki Swift vanaf 21.695 euro
  • Zuinigste handgeschakelde auto aandrijflijn met 98 gr/ km CO2
  • Standaard met 9-inch multimediasysteem en Suzuki Safety System Pro
  • Compleet nieuwe Smart Hybrid aandrijflijn, leverbaar met CVT-automaat en AllGrip vierwielaandrijving
  • Drie uitrustingsniveaus, Comfort, Select & Style

Nieuwe Smart Hybrid 12V aandrijflijn

Suzuki rust de nieuwe Swift uit met een nieuwe Smart Hybrid 12V-aandrijflijn (SHVS). Het systeem bestaat uit een geheel nieuwe atmosferische Z12E 1,2-liter driecilinder benzinemotor met een vermogen van 61 kW (81 pk) en 112 Nm koppel, aangevuld met elektromotor van 2,2 kW en 60 Nm. De aandrijflijn levert tot wel 10% extra koppel bij lagere toerentallen in combinatie met een lager brandstofverbruik, lagere emissies, een groter reactievermogen en verbeterde prestaties. De gemiddelde CO2-uitstoot bedraagt slechts 98 gram per kilometer* wat de nieuwe Swift met afstand de zuinigste handgeschakelde benzineauto op de markt maakt. De nieuwe 1,2-liter benzinemotor is verkrijgbaar met een verbeterde handgeschakelde transmissie of comfortabele CVT-automaat. Uniek in het B-segment is dat de Swift ook leverbaar is met AllGrip vierwielaandrijving.

Nieuwe_Suzuki_Swift_blauw_stad_driekwartvoor_2000x1300
Nieuwe_Suzuki_Swift_blauw_bos_achter_uitsnede

Standaard een zeer rijke uitrusting

De nieuwe Suzuki Swift wordt standaard geleverd in het Comfort uitrustingsniveau. Tot de uitrusting behoren onder andere het Suzuki Safety System Pro met onder meer Blind Sport Monitor, Adaptive Cruise Control en Lane Keep Assist. Andere standaard rijhulpsystemen zijn de achteruitrijcamera en parkeersensoren achter. In het interieur wordt het in dual-tone uitgeruste dashboard voorzien van Suzuki Multimedia Systeem met 9-inch scherm inclusief navigatie. Vanzelfsprekend kan het Suzuki Multimedia Systeem ook draadloos gekoppeld worden aan Android Auto of Apple Carplay. Met de Suzuki Connect-app kunnen gebruikers realtime verbonden blijven met de auto. De Comfort is verder voorzien van LED koplampen en achterlichten, handbediende airconditioning, Smart Entry & Start System voor sleutelloze toegang en starten en Pearl Metallic lak in de kleur Flame Orange. De Suzuki Swift Comfort is alleen met handgeschakelde transmissie leverbaar en start bij 21.695 euro.

Select en Style

De Suzuki Swift in Select uitrustingsniveau wordt bovenop de standaarduitrusting voorzien van 16-inch lichtmetalen velgen met 185/55R16 banden en Privacy Glass. In het interieur wordt het Suzuki Multimedia Systeem uitgebreid naar zes luidsprekers, is het stuurwiel met leder bekleed en zijn de met luxere stof uitgevoerde stoelen nu voorzien van stoelverwarming. Ook hoogteverstelling voor de bestuurdersstoel is nu standaard. Voor het Select uitrustingsniveau bedraagt de consumentenprijs 23.795 euro. Naast dat Climate Control standaard is op de Style uitvoering zijn het vooral de stijlelementen die in het oog springen. Zo zijn het dashboard, de middenconsole, het stuurwiel en de deurpanelen vóór nu voorzien van satijn chromen accenten. De lichtmetalen 16-inch velgen zijn gelakt en gepolijst. De nieuwe Suzuki Swift is er als Style vanaf 25.345 euro. Zowel de Swift Select als de Swift Style zijn leverbaar met een CVT-automaat tegen een meerprijs van 2.350 euro. AllGrip vierwielaandrijving heeft een meerprijs van 3.300 euro.

Nieuwe_Suzuki_Swift_dashboard_2000x1300
Nieuwe_Suzuki_Swift_interieur

Sprankelende kleuren

Het kleurenpalet van de nieuwe Suzuki Swift bestaat uit negen tinten en waarvan drie nieuwe. Nieuwe single-tone kleuren zijn Frontier Blue Pearl Metallic, Cool Yellow Metallic en Caravan Ivory Pearl Metallic. Suzuki levert ook opvallende dual-tone lakafwerkingen waarbij het dak – afhankelijk van de kleur – is afgewerkt in Super Black Pearl of Mineral Gray Metallic. De kleuren Burning Red Pearl Metallic en Frontier Blue Pearl Metallic bestaan uit een drielaagse coating, wat resulteert in een rijke textuur en zeer verzadigde tinten. Flame Orange Pearl Metallic is standaard voor alle uitvoeringen. Overige lakkleuren zijn er vanaf 649/ 699 euro voor de single-tone kleuren of 849/ 899 euro voor de dual-tone kleuren.

Nieuwe_Suzuki_Swift_rood_stad_achter_2000x1300
Nieuwe_Suzuki_Swift_geel_stad_driekwartvoor

Marktintroductie

De nieuwe Suzuki Swift wordt aan het begin van het tweede kwartaal van 2024 in de showroom verwacht en wordt net als andere producten van Suzuki standaard geleverd met zes jaar garantie. De nieuwe Swift is per direct te bestellen.

*98 gram CO2 per kilometer geldt voor het uitrustingsniveau ‘Comfort’.

Download persbericht en beeldmateriaal