Twee nieuwe high-performance modellen van Suzuki Marine

DF175AP en DF150AP


Suzuki heeft twee nieuwe, high-performance viertakt buitenboordmotoren voorgesteld tijdens de Genoa Nautico, de botenshow van Genua (Italië). De supercompacte lichtgewicht DF175AP en DF150AP leveren dankzij Suzuki's geavanceerde motortechniek maximale kracht en optimale prestaties tegenover een superieure brandstofefficiency.


De nieuwe Suzuki DF175AP en DF150AP zijn voorzien van de toonaangevende 2.9-liter viercilinder lijnmotor met een dubbele bovenliggende nokkenas (DOHC). De twee nieuwe motoren hebben een hoge compressieverhouding van 10.2:1, waardoor al bij lage toerentallen volop koppel beschikbaar is voor een indrukwekkende acceleratie.

Om de prestaties verder te verbeteren, heeft Suzuki Marine de buitenboordmotoren voorzien van een Semi-Direct Air Intake System voor een betere inlaatluchtkoeling, een O2 Sensor voor het optimaliseren van de verbranding en een Knock Sensor (klopsensor) die nauwkeurig controleert of de verbranding optimaal verloopt voor maximale betrouwbaarheid.

Systemen als het Counter Balancer System en Thrust Mount System zorgen voor een uiterst soepele loop van de motor, terwijl de luchtinlaatresonator zorgt voor een lage geluidsproductie. Suzuki's toonaangevende ‘OFFSET’ aandrijfas verplaatst het zwaartepunt van de buitenboordmotor naar voren om de balans te optimaliseren en vibraties te beperken. Het zorgt tevens voor een uiterst compact ontwerp van de buitenboordmotor.

Verder zorgt het elektronische regelsysteem Suzuki Lean Burn Control continu voor het optimale brandstofmengsel, terwijl Suzuki Precision Control een indrukwekkende brandstofefficiency en een soepele vermogensafgifte garandeert.

De nieuwe motoren zijn uitgevoerd in de kleur Pearl Nebular Black – Suzuki’s nieuwe premium zwart metallic lak – en voorzien van nieuwe 3D-emblemen. Ze zijn leverbaar vanaf eind 2016.

“We zijn er trots op dat we nog meer toonaangevende buitenboordmotoren introduceren”, zegt Yasuharu Osawa, Executive General Manager, Global Marine & Power Products Operations bij Suzuki Motor Corporation. “Ik maak wederom een diepe buiging voor onze engineers, die opnieuw high-end en high-performance buitenboordmotoren hebben afgeleverd die een mooie aanvulling vormen op ons toch al sterke leveringsprogramma. Ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe modellen populair worden en dat ze Suzuki’s reputatie als producent van uitstekende grote en krachtige buitenboordmotoren versterken.”


MS Word-bestandDownload het Word document

ZIP-bestandDownload de beelden