Suzuki wederom het meest innovatieve buitenboordmotormerk!

Tijdens de afgelopen Miami International Boat Show heeft Suzuki met de compleet nieuwe DF40 en DF50 wederom de prestigieuze NMMA Innovation Award in de wacht gesleept. Deze modellen werden door de vooraanstaande National Marine Manufacturers Association (NMMA) en Boating Writers International (BWI) gehuldigd als de meest vernieuwende buitenboordmotoren voor 2011. De nieuwe DF40 en DF50 volgen de originele DF40 en DF50 op, die in 1998 ook al de NMMA Innovation Award wonnen.

DF50
 
Het is reeds de zesde keer dat Suzuki deze felbegeerde award toegekend krijgt, waarvan vijf van de zes awards voor modellen die uitgerust zijn met de vooruitstrevende digitale Suzuki Multi-point injectie. De NMMA Innovation Award wordt toegekend aan producten die zich op een innovatieve manier onderscheiden van andere huidige producten, een belangrijk voordeel bieden aan de watersport en bovendien uitblinken door een groot gebruiksgemak, kostenefficiĆ«ntie en beschikbaarheid. 
 
DF50De nieuwe DF40 en DF50 zitten boordevol technische innovaties voor meer prestaties en een lager verbruik, bovendien zijn het de lichtste en meest compacte modellen in hun klasse. De Suzuki ingenieurs hebben deze nieuwe modellen vanaf de tekentafel compleet nieuw ontworpen en voorzien van een nieuwe driecilinder krachtbron met 15% meer cilinderinhoud die ook nog eens 5% lichter is. Bovendien zijn de nieuwe DF40 en DF50 zijn de enige motoren in hun klasse met dubbele bovenliggende nokkenassen, een onderhoudsvrije distributieketting in oliebad en Easy Start systeem.

 Dankzij het revolutionaire Lean Burn Control System kan het motormanagement ongekend nauwkeurig de minimaal benodigde hoeveelheid brandstof inspuiten. Hierdoor zijn de nieuwe DF40 en DF50 tot wel 25% zuiniger en accelereren zij bovendien 25% sneller dan hun voorgangers. 

Bekijk hier de uitgebreide specificaties van de nieuwe DF40 en DF50.

 3 jaar garantie