Suzuki Marine speelt belangrijke rol in nieuwe VaarTV

Belangrijke tips voor onderhoud van buitenboordmotoren

Watersportliefhebbers zitten elke zaterdag aan de buis gekluisterd. Op RTL 4 is een gloednieuwe serie van VaarTV van start gegaan. In deze serie hebben Suzuki-buitenboordmotoren een belangrijke rol, want aan de hand van deze motoren beantwoorden de presentatrices van het programma belangrijke onderhoudsvragen. 


Het nieuwe VaarTV wordt gepresenteerd door Laura Hogendoorn (voorheen reporter WNL en presentatrice NOS Zappweek) en Nadia Palesa (ex- Pow News en ook presentatrice RTL Snowmagazine). Laura en Nadia zijn gepassioneerde watersporters die er alles aan doen om het hun gasten op en rond het water naar de zin te maken.


VaarTV behandelt alle aspecten van watersport, van flyboarden tot kanovaren. Ook gemotoriseerde watersport heeft een plek in het programma. In totaal komen acht essentiƫle vragen aan bod, die met Suzuki-buitenboordmotoren als instructiemateriaal worden beantwoord:


1.    Hoe spoel je de motor goed door na varen op zout water?
2.    Hoe check je de anodes en het oliepeil?
3.    Wat houdt een winterbeurt in?
4.    Hoe controleer je de koelwaterstroom bij het varen?
5.    Wat is de juiste brandstof en welke toevoeging heb je nodig?
6.    Hoe trek je het gemakkelijkst een motor aan?
7.    Hoe kies je de juiste trimhoek?
8.    Wat te doen bij een touw in de schroef?


Het totaal vernieuwde VaarTV wordt elke zaterdag uitgezonden tussen 17.00 en 17.30 uur bij RTL 4. De herhalingen zijn op zondag tussen 14:00 en 14:30 uur, ook bij RTL 4.