nieuwe *DF300B*
Persbericht

nieuwe DF300B

Suzuki introduceert nieuwe DF300B buitenboordmotor

Geavanceerde technieken in een strak vormgegeven ontwerp. Suzuki introduceert de nieuwe DF300B, een zescilinder buitenboordmotor met een vermogen van 300 pk.

  • Uitgerust met Suzuki’s innovatieve Dual Prop System voor efficiënte stuwkracht en een hogere stabiliteit

  • Compacte viertakt benzine-V6 met een inhoud van 4,390 cm3 en een vermogen van 300 pk

  • Marktintroductie begin 2020

Dual Prop System

Met de komst van de nieuwe Suzuki DF300B wordt Suzuki’s unieke Dual Prop System beschikbaar voor een grotere doelgroep. Bij dit systeem is de buitenboordmotor uitgerust met twee schroeven, die in tegengestelde richting van elkaar draaien. Samen zorgen ze voor een efficiënte stuwkracht en daarmee ook voor een betere acceleratie en een hogere richtingsstabiliteit. Suzuki paste deze techniek voor het eerst toe op de DF350A, het vlaggenschip van Suzuki’s buitenboordmotoren.

Suzuki-DF300B-Actie.jpg

DF300B

De DF300B leent veel technieken van het absolute topmodel van Suzuki, de DF350A. Die motor won, met name door zijn innovatieve technieken, de prestigieuze Good Design Award en de NMMA Innovation Award in 2017. Zo beschikt de motor over de geavanceerde tweetraps versnellingsreductie, waarbij de overbrengingsverhouding eerst wordt verminderd tussen de krukas en de aandrijfas (eerste reductie) en vervolgens weer gereduceerd in het tandwielhuis (tweede reductie). Dit zorgt voor een krachtige voortstuwing van propellers met een grote diameter, die een hoge stuwkracht hebben. Door deze techniek is de DF300B nog beter geschikt voor zwaardere boten dan zijn voorganger, de DF300AP. Een bijkomend voordeel is dat de smallere transmissie voor minder stromingsweerstand onder water zorgt.

df300b-wh.jpg

Breed inzetbaar

De DF300B is ontworpen om te lopen op alle soorten benzine. Zelfs met benzine van octaangetal 91 levert de motor al 300 pk. Dit maakt de motor geschikt voor meer markten en doelgroepen. Bovendien beschikt motor over Lean Burn, waardoor hij een ongekend laag verbruik heeft voor een motor met deze prestaties.

Begin 2020

De marktintroductie zal begin volgend jaar plaatsvinden. Prijzen worden op een later moment bekendgemaakt.

df300b-back.jpg