Suzuki introduceert de nieuwe DF100

Suzuki introduceert de nieuwe 4-takt DF100 EFI buitenboordmotor. De nieuwe DF100 beschikt over de meest innovatieve technieken die lichte compacte componenten combineren met een hoog koppel en veel vermogen. Het resultaat is een 1.950cc motor die topprestaties levert met het lage verbruik van de gerenommeerde viercilinder Suzuki buitenboordmotoren.

DF100
                  
“We hebben de DF100 ontwikkeld om aan de vraag van de Europese markt naar een breed inzetbare, compacte buitenboordmotor met een goede gewicht/pk verhouding te voldoen. Onze Europese klanten waarderen de duurzame ontwerpen en de innovatieve technieken die Suzuki op de markt brengt als geen ander, we hebben daarom hoge verwachtingen van de DF100” Aldus dhr. Yamamoto, hoofd European Markering Group van de Suzuki Motor Corporation.
 
Een tweetraps overbrenging zorgt voor een uiteindelijke overbrengingsverhouding van 2.59. Deze krachtige verhouding maakt het mogelijk om een grotere propeller te monteren (zowel in diameter als in pitch), waardoor sensationele acceleraties en indrukwekkende eindsnelheden mogelijk zijn.
 
De DF100 is voorzien van de betrouwbare Suzuki elektronische multi-point brandstofinjectie. Dit EFI systeem wordt aangestuurd door een 32-bits computer, die optimale prestaties onder alle omstandigheden garandeert. In combinatie met een extra lang inlaatspruitstuk en een 4 in1 uitlaatspruitstuk resulteert dit, met name in het middengebied in meer vermogen en koppel.
 
Een offset aandrijfas maakt een compactere bouw mogelijk en zorgt voor een gunstig zwaartepunt en een betere balans. Het innovatieve compacte Suzuki-ontwerp van de cilinderkop met dubbele bovenliggende nokkenassen, vier kleppen per cilinder en een zelfspannende distributieketting in oliebad zorgt voor een optimale kleppentiming.
 
De tweetraps nokkenasaandrijving met een ketting maakt kleinere nokkenastandwielen en een compactere bouw van de cilinderkop mogelijk.

DF100 
 
Elke keer als u de sleutel omdraait kunt u een snelle en probleemloze start verwachten van de betrouwbare elektronische ontsteking. Motorgeluid en vibraties worden bij elk toerental aanzienlijk verminderd door een grote luchtdemping, een gebogen inlaatkanaal en een speciaal ontworpen nokkenas, nokkenasbehuizing, krukasbehuizing, motorsteun en motorbehuizing.
 
Zoals alle Suzuki buitenboordmotoren met elektronische brandstofinjectie, voldoet ook de DF100 aan het EURO 1 Emissie Norm Label (EEG Richtlijn 2003/44). Dit label vertegenwoordigt conformiteit aan de EEG emissienorm (uitlaatgassen en geluids niveau) zoals vastgesteld door
het Europese Parlement en de Raad.
 
De DF100TL is medio juni in Nederland leverbaar vanaf € 11.299,-


 

Garantie