Suzuki en Roughneck Europees kampioen RIB Rallye 2009!

Onlangs werd in Scheveningen de laatste ronde van de European RIB Rallye georganiseerd. Het team van Roughneck Marine speelde met hun Suzuki DF300 V6 buitenboordmotor op safe en wist op voortreffelijke wijze de het Europese kampioenschap in de wacht te slepen!

 

Roughneck

De 2009 editie van het RIB Rallye kampioenschap ging in mei van start aan de Spaanse Costa. Door extreem zware weersomstandigheden met metershoge golven bleek deze eerste ronde een ware slijtageslag voor het deelnemersveld. Team Roughneck Marine wist echter met hun volledig in Nederland geproduceerde Roughneck 808 RIB en hun Suzuki DF300 deze beproeving glansrijk te doorstaan en alle concurrenten het nakijken te geven!

 

Roughneck

 

De tweede ronde werd gehouden in het Deense Sunderborg, hier wist het team een knappe tweede plek te behalen, waarna zij zich met een puntenvoorsprong klaar konden gaan maken voor de laatste ronde in Scheveningen. In Scheveningen was de zee opmerkelijk vlak en kon kapitein Ronald Oosterman met zijn Roughneck RIB eenvoudig naar een topklassering varen, om zich zo van de Europese titel te verzekeren!

 

Roughneck

 

Ook dit seizoen bleek geen golf te hoog voor de Roughneck RIB en de oersterke Suzuki DF300!

 

Kapitein Ronald Oosterman; “We zijn natuurlijk dolblij met deze Europese titel, met name in Spanje hebben we keihard moeten knokken om de verraderlijke onstuimige zee de baas te kunnen blijven. Maar door ons grenzeloze vertrouwen in de Suzuki DF300 durfden we echter altijd tot het uiterste te gaan en konden we tot dit geweldige resultaat komen! Een leuk detail is dat wij, in tegenstelling tot de concurrentie, gewoon met een productie- RIB en buitenboordmotor varen. We hebben nu al meer dan 500 probleemloze vaaruren onder de meest extreme omstandigheden met deze combinatie gemaakt. Dit bevestigd eens te meer dat een Suzuki een product is van absolute topkwaliteit!”

 

Roughneck

 

Roughneck

 

Roughneck