Sportvisser Pim Pos laaiend enthousiast over nieuwe Suzuki DF50!

Pim Pos is de drijvende kracht achter de website www.hengelsport.com en een van de meest vooraanstaande sportvissers van ons land. In een interview met Suzuki vertelt hij openhartig over de nieuwe Suzuki DF50 Lean Burn, die hij sinds enkele maanden intensief gebruikt achter zijn Boston Whaler visboot. 

Pim Pos

ZOET EN ZOUT
Pim Pos; “Er gaat geen week voorbij of ik vis”. Het hangt alleen van het weer af waar ik vis. Is de wind te hard dan zit ik veel op het zoete water op roofvis en is het weer gunstig dan zit ik veel op zee. Het liefste vis ik dan vanuit mijn eigen visboot. Meestal neem ik iemand mee omdat het veel gezelliger is en ook omdat ik veel mensen van bedrijven meeneem om producten te testen. Ik ben dus echt afhankelijk van mijn Suzuki DF50 buitenboordmotor. Het moet echt “starten en lopen” zijn.

MUISSTIL
Op de jaarlijks terugkerende Fair for Lure and Fly (het meest prestigieuze evenement voor roofvissers in Nederland) werd de DF50 als eerste achter de boot van Pim Pos gepresenteerd. Tientallen mensen zijn toen met hem het water opgegaan voor een korte proefvaart.
Pim: - Alle mensen hebben zich verbaasd over het minieme geluid dat de motor maakt tijdens het varen. Het is meerdere keren voorgekomen dat de mensen bij het instappen zeiden: “We kunnen hoor” Als er dan werd gezegd dat de motor al draaide werd er met verbazing gekeken. Als mijn Boston Whaler van 700 kilo met zes mensen erin moeiteloos in planee kwam wekte dit ook enorm veel ontzag.


INNOVATIES
De nieuwe DF50 en de DF40 zijn weer verbeterd. De techniek die veelal alleen in de grotere modellen is verwerkt zit nu ook in de DF40 en DF50. We praten dan over het revolutionaire “Lean Burn Control System". In simpele bewoording betekent dit dat de motor zoveel brandstof neemt als hij nodig heeft. Vaar je rustig dan voel je na een aantal seconden dat de moor zich aanpast en dus veel minder verstookt dan vroeger. Bij testen is het brandstof verbruik tot 23% zuiniger geworden. De motor draait daardoor veelal op een lager toerental wat de levensduur ook weer ten goede komt. Als laatste knappe punt is dat de nieuwe DF50 lichter is dan het vorige type maar met meer vermogen. 

DF50

WATERSPORTCENTRUM WORMER
Pim: Het was best wel even knijpen om de boot klaar te krijgen voor de Fair for Lure and Fly. Gelukkig kon ik rekenen op de Suzuki Marine dealer bij mij in de buurt. Je bouwt met zo iemand een band op. Ed Sybrandy, de eigenaar van Watersportcentrum Wormer is er samen met de monteurs een uurtje langer voor open gebleven. De motor werd vakkundig achter de boot gehangen en de bekabeling werd schitterend weggewerkt. Vanaf deze kant nog heel hartelijk bedankt voor de fantastische service.   

"De nieuwe DF50 achter mijn boot is voor mij een van de “highlights” van het jaar 2010 geweest. Ik was al tevreden over het voorgaande model van de DF50, maar wat er nu achter mijn boot hangt is helemaal top!  Ik heb nog nooit zo een stille, zuinige en vooral krachtige motor gehad!"