Ook de Politie kiest voor Suzuki!

Om de wet te kunnen handhaven en de burger optimaal van dienst te kunnen zijn, is het voor agenten op het water van vitaal belang dat zij de beschikking hebben over de allerbeste materialen. Een politieboot moet daarom niet alleen snel en wendbaar zijn, ook de stabiliteit en duurzaamheid moeten van een ongekend hoog niveau zijn. Mede hierdoor heeft de Politie Noord- en Oost-Gelderland als eerste gekozen voor de ideale combinatie van een Roughneck 636 RIB met Suzuki DF140 buitenboordmotor! Onlangs werd deze unieke boot , de P626, in Harderwijk officieel gedoopt door de korpschef van dit district. 

Roughneck
 
Wanneer er in extreme omstandigheden gevaren moet worden, vergt dit uiteraard ook het uiterste van de voortstuwing van de boot. Daarom is de Roughneck RIB van de Politie Noord- en Oost-Gelderland voorzien van een indrukwekkende Suzuki DF140 buitenboordmotor met elektronische brandstofinjectie. Suzuki  buitenboordmotoren staan niet alleen garant voor optimale prestaties; maar vormen bovendien een duurzame investering in jarenlang onbezorgd varen met een extreem laag verbruik en een minimale geluidsproductie. Eigenschappen die naadloos aansluiten op de wensen van de hedendaagse professionals. 

Roughneck

RIB’s (Rigid Inflatable Boats) staan door hun stevige polyester bodem en schokbestendige opblaasbare drijvers bekend als de meest robuuste boten in de markt. Het Nederlandse merk Roughneck Marine is een Suzuki Bootpartner en heeft zich volledig gespecialiseerd in het bouwen en ontwikkelen van RIB's voor de meest extreme vaarroutes. Door het unieke concept van een “stepped hull” met een V-vormige bodem toe te passen, blinken de Roughneck modellen uit door hun uitstekende vaareigenschappen en functionaliteit onder alle omstandigheden. Dat Roughneck RIB’s ook snel en betrouwbaar zijn wordt eens te meer onderstreept door de vele wedstrijdtitels die het merk de afgelopen jaren op zijn naam heeft weten te schrijven. 
 
Bekijk hier een video om deze unieke politieboot in actie te zien!

Roughneck

 

 

Speciale aanpassingen P626 politieboot:

  • Geheel gebouwd conform eisen Ministerie BZK
  • Optische en geluidssignalen
  • C2000 communicatiesysteem en marifoon
  • Speciale Sonar om objecten onder water in 3D te kunnen bekijken 
  • Topsnelheid van circa 90 km/h
  • Hydralische lift, waardoor varen in zeer ondiep water mogelijk wordt 


 Roughneck

 

Roughneck