1200 pk sterke Suzuki RIB steelt de show tijdens RIBEX!

Tijdens de RIBEX 2008 in het Engelse Cowes werd de spectaculaire RIB (Rigid Inflatable Boat) van zakenman Richard Gilpin gepresenteerd. Deze imposante RIB is 13m meter lang en wordt voortgestuwd door maarliefst vier Suzuki DF300 buitenboordmotoren, met een gezamenlijk vermogen van 1200 pk!

 

Aftershock

 

De RIB van Richard Gilpin was de grootste publiekstrekker tijdens de RIBEX, ’s werelds enige bootshow die compleet toegespitst is op deze bootvariant. Jaarlijks trekken vele duizenden bezoekers vanuit de hele wereld naar de jachthaven van Cowes om daar de allernieuwste RIB’s te bekijken.

 

Gilpin heeft zijn boot heel toepasselijk “Aftershock” genoemd. De RIB is de enige in zijn soort door de extreem robuuste bouw en de viervoudige Suzuki DF300 montage. Tevens biedt de boot 4 slaapplaatsen en is het voordek ruim genoeg om twee motorfietsen te vervoeren!

 

De aanwezigheid van twee Suzuki DR-Z400SM off-road motoren op het voordek is zeker niet alleen voor de show bedoeld; Gilpin gaat zijn RIB namelijk gebruiken om vanuit Engeland naar Frankrijk te varen, waar hij zal deelnemen aan diverse off-road wedstrijden.

 

Aftershock

 

Gilpin: “Ik ben erg tevreden met het resultaat, het is een hele klus geweest om alles gereed te krijgen voor de show, zo loopt er maarliefst 12 kilometer aan elektriciteitskabels door boot voor alle elektrische voorzieningen! Doordat ik met mijn boot op zee vaar zijn alle componenten geselecteerd op robuustheid en duurzaamheid. Over de aandrijving hoefde ik niet lang na te denken, ik vertrouw al jaren op Suzuki. De vier Suzuki DF300 buitenboordmotoren presteren werkelijk fenomenaal!”

 

Gilpin vervolgt: “Doordat ik het altijd ontzettend druk met mijn werk heb, moet ik het meeste halen uit mijn schaarse vrije tijd. Met mijn nieuwe Suzuki RIB kan ik veel sneller op de plaatsen komen, waar ik optimaal kan genieten. Volgende stop; Frankrijk!”

 

DF300